Experience principes
Ja, experience is een containerbegrip. En iedereen plakt het overal op. (Misschien verrijst er binnenkort ergens wel een kantoorartikelenexperience). Maar het dekt wel de lading voor wat we doen. Voor ons is experience een benadering, een manier van kijken en denken. Die begint altijd bij de ontvanger. Hoe beleeft hij of zij een thema, een merk, een boodschap? En onze taak: hoe kunnen we die beleving regisseren? Onze Stoomcursus experience wijdt je in.
Hoe kunnen we die beleving regisseren? Onze stoomcursus experience wijdt je in.
Acht design & storytelling principes

Ontvangergecentreerd
Denk altijd vanuit de ontvanger. Niet meteen vanuit de zender of boodschap. Klinkt als een open deur, is dat ook, maar blijkt toch altijd weer heel moeilijk in de praktijk. Denk outside in!

Storytelling
Dit begint een cliché te worden: storytelling. Maar voor ons is het een Imperatief. Zonder verhaal geen experience. Let wel: een verhaal is pas een verhaal als je het kunt navertellen aan je oude tante.

Co-creatie
Nog een Buzzword. Wel essentieel. Als mensen hun ervaring mee-creëren, zijn ze meer betrokken en geconcentreerd. Nog sterker is het als je de ervaring kunt personaliseren.

De ontmoeting
Het blijft de meest effectieve vorm van communicatie: het één-op-één contact. De memorabele ontmoeting. Wij werken altijd naar die ontmoeting toe. En we bedenken, ontwerpen en scripten ‘m.

Ratio en emotie
We mikken zo vaak op de ratio. Maar spreek nou eens eerst het hart aan. De hersens komen er vanzelf achteraan, is onze ervaring.

Zintuiglijkheid
Hoe beter je de zintuigen aanspreekt, des te beter je binnenkomt in hoofd en hart van je bezoekers. Denk maar aan de impact van geur op je geheugen.

Gelaagdheid
Een scrabble-term: informatieverwerkingsstijlen. Lezen, kijken, luisteren. Of juist spelen, uitproberen, zelf doen, zelf ontdekken? Experience sluit aan bij de leerstijlen van de bezoekers en zorgt voor gelaagdheid.

Middelenvrij
Jij wilt een app, virtual reality, een touchtafel? Veel succes. Laten we eerst nadenken over doelgroep, verhaal en relevantie. En daarna pas over de middelen.