Jerry Handgraaf Brandenburg

Ja waar komt die Jerry toch vandaan? Eigenlijk overal en nergens. Geboren in Haarlem, opgegroeid in het oosten van Nederland, studievergissing in Den Haag, gestudeerd in Eindhoven, paar weekjes Tokyo, even een maandje of wat in Berlijn, daarna naar Dordrecht, Rotterdam, Amsterdam en toen een paar jaar in Parijs. Om vervolgens weer te landen in Amsterdam. Onderweg heb ik mij beziggehouden met Man and Wellbeing, Atelier, trend forecasting, kawaii, grafisch ontwerp, poes Peppie, vrienden, familie, eigen bureau, freelancing, Franse echtgenoot (opgepikt in Parijs), evenementontwerp. En nu komt alles op zijn plek bij DST als experience designer.

Rode draad in mijn werk is altijd het verhaal. Ieder concept of ontwerp heeft een verhaal. Soms wat complexer, soms wat eenvoudiger. Dichtbij huis, maar toch zag je het niet aankomen.

Marieke Bijster

Het verhaal van Marieke Bijster

Ik groeide op in het hart van Amsterdam toen dat nog niet vergeven was van de toeristen. Verruilde de stad voor een paar jaar in Groningen, waar mijn liefde voor beeld tot bloei kwam aan de kunstacademie Minerva. Het noorden bleek vervolgens toch te klein en te ver weg: Amsterdam trok weer.

Ik kwam bij DST binnen als projectcoördinator beeld voor De Fietser, maar bleek al snel veel meer mogelijkheden te zien binnen DST. Als (social) media manager houd ik de p.r.-kant van het bedrijf scherp. En als het op beeld aan komt, schiet ik dat graag zelf als de kwaliteit van wat er wél is te wensen over laat.

Marah Michel

De weg die ik heb afgelegd vóór DST op mijn pad kwam, is misschien niet de meest gebruikelijke of gestroomlijnde. Maar die heeft me wel geleerd te vertrouwen op mijn intuïtie en mijn hart te volgen. Na het behalen van mijn propedeuse orthopedagogiek maakte ik de overstap naar de pabo, om praktischer bezig te kunnen zijn. Beide studies startte ik vanuit de overtuiging ooit ‘iets met kinderen’ te willen doen, maar beide boden niet de uitdaging die ik zocht. Toen besloot ik mijn hart te volgen en te kiezen voor een studie waarvan ik geen idee had wat ik er ‘later’ mee wilde: Geschiedenis.

Inmiddels zijn we tien jaar verder: na het afronden van mijn studie en werkzaamheden op de communicatieafdelingen van een instituut voor vrouwengeschiedenis en een IT- en consultancybedrijf, is ‘later’ nu DST- het experience bureau geworden. In het team jongerencommunicatie krijg ik de kans om met kinderen en jongeren te werken, en wat is dat toch ontzettend leuk! Want je krijgt geen eerlijker mening dan die van kinderen. Al moet je wel goed luisteren wat ze je te zeggen hebben.