Workshop De Creatie van Escape Rooms

Er komen steeds meer escape rooms in Nederland. Misschien al meer dan 800 alleen in Nederland. Te veel? Alleen de escape rooms met onderscheidende kwaliteit en beleving zijn toekomstbestendig, zeggen de kenners. Hoe dan ook, het gaat hier om een boeiende categorie binnen experience. Storyline, spel, tijdsdruk, role playing, groepsdynamiek: allerlei ingrediënten zorgen ervoor dat de E van Escapism optimaal wordt ingevuld. (Bekijk de andere 3 E’s – experience-domeinen – binnen ons vakgebied).

Reden genoeg om een workshop te wijden aan de ontwikkeling van escape rooms. Wat maakt escape rooms zo leuk? Wat zijn ontwerpprincipes? Wat zijn best practices? Hoe zorg je voor actualisatie? We nemen je ook mee in het ontwerpproces voor Danger No Voltage, een unieke dubbele escape room die DST op Fort Westoever realiseerde samen met Expotise. Je krijgt veel te horen over trends, theorie en praktijk. En natuurlijk ga je je eigen escape room bedenken!

Geïnteresseerd? Meld je aan

Details

11 februari 2020
15.30 uur – 18.30 uur

de Ruijterkade 113, Amsterdam

Kun je niet op deze datum?

Heb je wel interesse, maar komt de dag niet uit? Laat dan hier je gegevens achter dan houden we je op de hoogte van de eerstvolgende workshop.

Meld je aan voor deze workshop